Placuszki z musli na kremówce

0 (0 ocen)

  • 30 min

Placuszki przygotowane na kremówce są bardziej delikatniejsze niż na mleku. Ja do swoich placuszków dodałam musli i wyszło bardzo pysznie. Polecam na podwieczorek.

  • 30 min

Składniki:

  • Ciasto:
    150 ml śmietanki kremówki 30 %
    2 jajka
    200 ml ulubionego musli
    pół łyżeczki proszku do pieczenia
    miód prawdziwy do smaku ( ja dałam 3 łyżki )
    szczypta soli
    1 łyżeczka mielonego cynamonu
    około 10 łyżek mąki tortowej

    Dodatkowo:
    olej do smażenia

Placuszki z musli na kremówce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto przekładamy do miski i mieszamy ( najlepiej rózgą do ubijania białek ) na gładkie i dość gęste ciasto. Jeżeli będzie potrzeba można dodać jeszcze mąki.
  • 2. Następnie na patelni rozgrzewamy olej i smażymy niewielkie placuszki po kilka minut w każdej strony. Usmażone osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
  • 3. Placuszki są gotowe do podania. Smacznego.

Porady

Z przepisu wychodzi około 16 sztuk placuszków.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

3.73 (840 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Placuszki na kefirze.

3.73 (840 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Placuszki na kefirze z jabłkiem

Ania1408 Idealne na śniadanie. 30 min