PLACUSZKI Z MŁODEJ CUKINII Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Placuszki z młodej cukinii, z dodatkiem mąki pełnoziarnistej i bez żółtka (to zły cholesterol) podane z wędzonym łososiem.

  • 35 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - cukinia: 1 sztuka
    - mąka orkiszowa z pełnego przemiału (czubata łyżka): 1 łyżka
    - białko: 1 sztuka
    - łosoś wędzony w plastrach: 10 dekagramów
    - oliwa do posmarowania patelni: 1 sztuka
    - sól, pieprz do smaku: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Placuszki z młodej cukinii z wędzonym łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię umyć i zetrzeć na tarce na dużych oczkach, posolić, popieprzyć i odstawić.
  • 2. Białko ubić na sztywną pianę. Do białka dodać mąkę oraz startą cukinię i delikatnie wymieszać. Smażyć z obu stron na niezbyt mocnym ogniu.
  • 3. Podać z wędzonym łososiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Łosoś wędzony

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Dieta cukrzycowa Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować