Placuszki z masłem orzechowym bez glutenu i laktozy

4.5 (159 ocen)

  • 20 min

Wszyscy kochamy placuszki, naleśniki ale nie wszyscy je jeść możemy czy tez chcemy...Bo pszenica bo laktoza bo kalorie, albo dieta ale kochani wszystko da się pogodzić...Nie musimy dodawać tony cukru do jedzenia a słodycz uzyskiwać z innych produktów w tym wypadku z owoców..

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki 1 porcja dostarcza B/W/T 25,1/ 54,8/34,2 wartości podane w gramach

    2 szt, jajo kurze
    40 g masła orzechowego
    60 g kiwi
    90 g banana
    1 łyż. mąki gryczanej
    15 g płatków gryczanych
    15 g płatków jaglanych
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Desery Placki Omlet

Placuszki z masłem orzechowym bez glutenu i laktozy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki zalewamy niewielka ilości wody lub mleka jak wolicie i odstawiamy aż wchłoną całą ilość wody i napęcznieją.
    Następnie dodajemy jajka i mąkę. Energicznie mieszamy.
    Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placki większe mniejsze jak wolicie.

    Na jeszcze cieple placuszki nakładamy masło orzechowe, które sie rozpłynie po placuszkach. Dodajemy owoce...
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło orzechowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować