Placuszki z marchewki

4.5 (183 ocen)

  • 30 min

Placuszki z marchewki smakują rewelacyjnie, szczególnie z jogurtem i szczypiorkiem. Zapraszam po przepis.

  • 30 min

Składniki:

  • 4 średnie marchewki
    2 jajka
    6 łyżek kefiru
    pół dużej cebuli
    1 ząbek czosnku
    6 łyżek mąki
    sól, pieprz do smaku
    olej rzepakowy do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Placuszki z marchewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę obieramy i myjemy, ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    Cebulę kroimy w drobną kosteczkę.
    Czosnek też kroimy bardzo drobno. Cebulę i czosnek smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
    Do marchewki dodajemy jajka, kefir, smażoną cebulę z czosnkiem, sól, pieprz ziołowy i mąkę.
    Dokładnie mieszamy. Smażymy na gorącym oleju.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować