Placuszki z mąki ryżowej

1 (1 ocen)

  • 15 min

Smaczne śniadanko :)

  • 15 min

Składniki:

  • 3 białka
    1.5 szklanki mąki ryżowej
    1 szklanka mleka
    3 łyżki oleju
    2 łyżeczki cukru
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery Placki

Placuszki z mąki ryżowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli i cukrem, dodajemy, olej, mleko i mąkę ryżową delikatnie łączymy.
    Na patelnię nie przywierającą wykładamy po łyżce naszego ciasta i pieczemy około 1 minuty z każdej strony.
    Jak nie mamy takiej patelni możemy nanosić cienką warstwę oleju za pomocą pędzelka.
    Upieczone placuszki podajemy z ulubionymi dodatkami, u mnie z bitą śmietaną i tartą białą czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka ryżowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować