Placuszki z kurczakiem, pieczarkami i kapustą kiszoną

4.49 (179 ocen)

  • 40 min

Do przygotowania w kilka chwil. Każdemu będą smakować.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 filet z piersi kurczaka,
    150g kapusty kiszonej,
    4 pieczarki,
    1 cebula,
    1/2 pęczka natki pietruszki,
    2 jajka,
    rozmaryn suszony,
    sól,
    pieprz,
    olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

4.49 (179 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Placuszki z kurczakiem, pieczarkami i kapustą kiszoną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z piersi kurczaka kroimy w małą kostkę. Z kapusty kiszonej odciskamy sok. Kapustę drobno kroimy. Cebulę oraz pieczarki obieramy i kroimy w małą kostkę. Natkę pietruszki drobno siekamy.
  • 2. Kurczaka, kapustę, pieczarki, cebulę oraz natkę pietruszki przekładamy do miski. Dodajemy jajka oraz przyprawy. Dokładnie mieszamy.
  • 3. Z masy formujemy owalne, lekko spłaszczone placuszki.
  • 4. Placuszki smażymy na rozgrzanym oleju, na rumiano z dwóch stron. Podajemy z ziemniakami i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować