Placuszki z jabłkami

5 (168 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób

Delikatne placuszki z dodatkiem jabłka

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • - 3 jajka
    - 3 łyżki cukru
    - ok. 2 szkl mąki
    - 1 szkl mleka
    - kilka kropli olejku migdałowego
    - 1 jabłko
Wystaw ocenę:

5 (168 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy Placki z jabłkami

Placuszki z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłko obrać ze skóry, pokroić w cienkie paski i następnie w mniejsze kawałki.
    3 białka ubić na sztywną pianę i odstawić. Do miski wbić 3 żółtka i ubić z cukrem na puszystą masę. Dodawać mąkę i mleko na przemian. Dodać kilka kropli olejku zapachowego. Odłożyć mikser, ciasto ma gęstą konsystencję. Dołożyć jabłka i wymieszać. Delikatnie wmieszać ubitą pianę, a nie całkowicie, będą delikatniejsze.
    Placuszki smażyć na złocisty kolor na małym ogniu, inaczej z wierzchu się spalą a w środku będą surowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować