Placuszki z jabłkami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pulchne i pyszne. Doskonałe na szybki i ciepły podwieczorek.

  • 20 min

Składniki:

  • - 1 budyń waniliowy z cukrem
    - 2 szklanki mąki
    - 2 łyżeczki cynamonu
    - 6 łyżek cukru pudru
    - 2 jaja
    - 1 i 1/2 szklanki kefiru
    - 4 jabłka
    - olej do smażenia
    - cukier puder do dekoracji

Placuszki z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wymieszać proszek budyniowy, mąkę, cynamon, cukier puder, jaja i kefir. Jeżeli ciasto będzie za gęste, dolać trochę mleka. Jabłka umyć, obrać i pokroić w plastry. Można skropić je sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały. Plastry jabłek zanurzać w cieście. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Placuszki podawać gorące z cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy