Placuszki z cukinii z fetą

0 (0 ocen)

  • 25 min

W sezonie letnim pyszne

  • 25 min

Składniki:

  • 1 duża cukinia lub 3 małe
    1 łyżeczka soli
    2 jajka
    4,5 łyżek mąki jeśli będzie potrzeba można dodać więcej
    40 dag fety
    3,4 ząbki czosnku
    1 cebula
    1/2 łyżeczki oregano
    szczypta pieprzu

Placuszki z cukinii z fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie ciasta 1. Cukinie umyć, obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach lub, jak kto woli szybciej ,można użyć blendera. Jeśli cukinia jest starsza, trzeba wydrążyć nasiona ze środka.Dodajemy sól i odstawiamy na 10 minut.Po tym czasie cukinie odciskamy z nadmiaru wody i dodajemy pozostałe składniki.Dokładnie mieszamy,aż wszystkie składniki się połączą.Na patelni mocno rozgrzewamy olej i po łyżce nakładamy ciasto, smażymy na złoty kolor.Można podawać z sosem tzatziki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy