Placuszki z cukinii i tuńczyka

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Smaczne placuszki z cukinii i tuńczyka w puszce. Proste i szybkie w wykonaniu. Polecam z kapką kwaśniej śmietany.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 średnie cukinia ( około 350- 400 g),
    185 g tuńczyka w oleju,
    2 jajka,
    5 łyżek mąki,
    sól i pieprz do smaku,
    1 łyżeczka oregano.

Placuszki z cukinii i tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Jajko rozkłócamy. Dodajemy do cukinii. Tuńczyka odsączamy, dzielimy na małe kawałeczki. Dodajemy do cukinii tuńczyk, mąkę i przyprawy. Dokładnie mieszamy.

    Na patelni rozgrzewamy olej. Wykładamy łyżką masę tworząc małe placuszki.

    Smażymy na średnim ogniu z obu stron na złoto.

    Smacznego ;)

Porady

Placuszki podajemy z kwaśną śmietaną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy