Placuszki z cukinii babci Aliny

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bardzo lubię cukinię i dlatego wymyśliłam przepis na tą potawę.

  • 30 min

Składniki:

  • 3 średnie cukinie
    1 jajko
    1 cebula
    1 szklanka mleka
    1/2 szklanki mąki
    szczypta soli
    pół łyżeczki papryki w proszku
    łyżeczka vegety
    szczypta ziół prowanslakich

Placuszki z cukinii babci aliny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Trzy średnie cukinie obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, następnie przełożyć do sitka i wycisnąć sok powstały z warzyw.
    2. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę, następnie dodać do niech 1 łyżkę vegety
    3. Do miski wlać szklankę mleka, następnie wsypać 1/2 szklanki mąki. Dodać do tego sól, zioła prowansalskie oraz pół łyżeczki paopryki w proszku. Na koncu dodać odsączoną i wyciśniętą cukinię oraz cebulę.
    4. Wszystkie składniki dobrze wymieszać i smażyć na patelni na średnim ogniu.

Porady

Placuszki z cukinii najlepiej smakują z sosem czosnkowym

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy