Placuszki z bananem i jabłkiem

4.51 (148 ocen)

  • 5 min

Placuszki są bardzo delikatne w smaku. Uwielbia je moja córka.

  • 5 min

Składniki:

  • - pół szklanki mleka
    - pół szklanki mąki
    - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    - małe opakowanie serka homogenizowanego (smak dowolny)
    - pół jabłka
    - 1 banan
    - 5 łyżek oleju do smażenia
    - szczypta cynamonu i cukru pudru
Wystaw ocenę:

4.51 (148 ocen)

Zobacz również:

Racuchy Placki

Placuszki z bananem i jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, wlewamy mleko i dodajemy serek. Wszystko miksujemy. Jabłko ubieramy ze skórki, myjemy i trzemy na tartce na dużych oczkach. Banana ubieramy ze skórki i kroimy w talarki. Owoce dodajemy do ciasta i dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Ciasto na patelnię nakładamy łyżką. Smażymy z obu stron do zarumienienia. Ręcznikiem papierowym odsączamy nadmiar oleju. Posypujemy cynamonem i cukrem pudrem.
    Smacznego!!!

Porady

Do racuchów można dodać również inne owoce nie koniecznie jabłka i banana.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Jabłka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować