Placuszki warzywne

0 (0 ocen)

Mieszankę warzywną wykorzystałam na usmażenie pysznych placuszków. Moim domownikom bardzo smakowały.

Składniki:

  • 450 g mrożonej mieszanki warzywnej
    2 łyżki śmietany 18%
    2 jajka
    3 łyżki mąki
    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    1 łyżka posiekanego kopru
    pieprz
    sól
    olej do smazenia

Placuszki warzywne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rozmrażanie 1. Mrożonkę wsypać na suchą patelnię, przykryć i postawić na małym ogniu na 10 - 15 minut.
  • Warzywa rozdrobnione 2. Po lekkim schłodzeniu posiekać.
  • Połączone składniki 3. Dodać pozostałe składniki. doprawić pieprzem i solą do smaku.
  • Smażenie 4. Smażyć na oleju na złoty kolor z obu stron. Podawać z kwaśną śmietaną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy