Placuszki szpinakowo ziemniaczane z wędzonym łososiem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Poezja smaku

  • 20 min

Składniki:

  • Placuszki ziemniaczano szpinakowe z wędzonym łososiem:
    400g szpinaku (może być mrożony)
    1 jako
    3 duże ugotowane ziemniaki
    Sól pieprz do smaku

    100g wędzonego łososia

Placuszki szpinakowo ziemniaczane z wędzonym łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak podsmażamy na patelni dobrze odparowując wodę, ziemniaki ugniatamy i łączymy ze szpinakiem, dodajemy jajko i przyprawiamy do smaku solom i pieprzem. Z powstałej masy smażymy małe placuszki (kładziemy je na mocno rozgrzany tłuszcz.
    Na każdy placuszek kładziemy kawałeczki wędzonego łososia.Smacznego!

Porady

Warto podać z kwaśną śmietaną

Komentarze

Podobne przepisy