Placuszki szpinakowe bezglutenowe

5 (3 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób

Pyszne i zdrowe. Idealne na śniadanie, podwieczorek czy kolację. Szpinak jest niewyczuwalny, więc można podawać z ulubionymi dodatkami. Można też zabrać je do szkoły, pracy czy wycieczkę. Zawsze smakują rewelacyjnie.

  • 20 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • Pyszne i zdrowe. Idealne na śniadanie, podwieczorek czy kolację. Szpinak jest niewyczuwalny, więc można podawać z ulubionymi dodatkami. Można też zabrać je do szkoły, pracy czy wycieczkę. Zawsze smakują rewelacyjnie.
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Pancakes

Placuszki szpinakowe bezglutenowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • 2 jajka
    • ok. 80g-90g mąki ryżowej bezglutenowej,
    • ok. 40 mąki kukurydzianej bezglutenowej ,
    • 50 ml mleka,
    • 1-2 łyżeczki ksylitolu,
    • ½ łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego,
    • ok. 60g szpinaku,
    • 1 łyżka oleju ( u mnie kokosowy),
    oraz: biała czekolada, mięta, maliny
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować