Placuszki ryżowe na słono

  • wyświetlono: 2198 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Jeśli z obiadu zostanie nam ryż, na kolację możemy zrobić błyskawiczne placki.

benka
  • 20min

Składniki

1 woreczek ugotowanego ryżu
2 jajka
180 g jogurtu naturalnego
3 łyżki mąki
2 parówki
2 łyżki pomidorów suszonych z zalewy (pokrojonych)
1 łyżka siekanej natki pietruszki
50 g sera żółtego
sól
pieprz
papryka słodka
olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Placuszki ryżowe na słono

  • Placki ryżowe-przygotowanie.1. Jajka roztrzepać z jogurtem, dodać mąkę i ryż, wymieszać.
    Parówki pokroić w plasterki,ser zetrzeć na grubych oczkach.
    Dodać do ciasta razem z pozostałymi składnikami, doprawić przyprawami i usmażyć na oleju na złoty kolor.
    Osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
    Podawać z keczupem lub sałatką z pomidorów.

Porady

Zamiast parówek można użyć innej wędliny.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ryżsertania_kuchniaw_kilka_chwilplackizdrowie_na_talerzuparówkisuszone pomidorykolacjanatkakuchnia resztkowa

Komentarze

Podobne przepisy

placuszki ryżowe z sosem grzybowym

Dodane przez: lucyna_rams

Placuszki ryżowe z sosem grzybowym.

Pomysł na piątkowy obiad.

placuszki ryżowe z grzybami i marchewką

Dodane przez: justi2401

Placuszki ryżowe z grzybami i marchewką

Proste, szybkie w przygotowaniu...

Placuszki ryżowo-grzybowe

Dodane przez: caroline1983

Placuszki ryżowo-grzybowe

Danie to wymyśliłam kiedy nie miałam...

Ryżowa przekąska na ciepło

Dodane przez: monikaT83

Ryżowa przekąska na ciepło

Po raz pierwszy zrobiłam zapiekany...

Tarta z dynią na słono

Dodane przez: anamarisworld

Tarta z dynią na słono

Tarta z dynią na słono

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE