Placuszki ryżowe

0 (0 ocen)

  • 5 min

Nietypowa wersja placków:)

  • 5 min

Składniki:

  • Ugotowany ryż, kukurydza konserwowa , 1 łyżka mąki, 1 jajko,1 średnia cebula, ser żółty, sól

Placuszki ryżowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do uprzednio ugotowanego ryżu dodajemy odsączona kukurydze konserwową , 1 łyżkę mąki, 1 jajko i 1 pokrojona w drobna kostkę cebulę, sól- mieszamy składniki na jednolita masę.Na rozgrzany olej kładziemy łyka przygotowana masę tak aby uformowały się placuszki.Smażymy na brązowo z dwóch stron , na koniec smażenia na każdym placuszku kładziemy po plasterku sera zółtego do zapieczenia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy