Placuszki ruskie

5 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Trochę inaczej podany farsz do pierogów ruskich.

  • 15 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250g sera białego półtłustego
    4 ugotowane średnie ziemniaki
    1 cebula
    Łyżka przyprawy do ziemniaków
    2 jajka
    1/4szkl mąki pszennej
    Łyżka mąki ziemniaczanej
    Vegeta
    Pieprz
    Bułka tarta
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Placki Ser

Placuszki ruskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki i ser przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Cebulkę drobno siekamy i podsmażamy. Wystudzoną dodajemy do masy razem z jajkami i mąkami. Doprawiamy i mieszamy na jednolitą masę. Formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oleju na złoty kolor.

Porady

U nas kotlety zazwyczaj podaję z duszonymi w śmietanie pieczarkami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały Ziemniaki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować