Placuszki parówkowe

0 (0 ocen)

  • 30 min

Parówki trochę inaczej.

  • 30 min

Składniki:

  • cienkie parówki 4 sztuki
    papryka 1/2 strąka
    pieczarki 10 sztuk
    mąka ok1 łyżka
    majonez 2 łyżki
    siekana zielenina 3 łyżki
    jajka 2 sztuki
    masło 1 łyżka
    cebula 1 sztuka
    przyprawa uniwersalna do smaku
    pieprz do smaku
    olej do smażenia

Placuszki parówkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • placuszki parówkowe 1. Parówki obrać z osłonek i pokroić w plasterki. Paprykę umyć, oczyścić i pokroić w kostkę. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki. Odparowujemy je na patelni i smażymy na łyżce masła. Dodać do parówek razem z papryką i zieleniną. Całość oprószyć mąką i wymieszać. Dodać majonez i roztrzepane jajka. Doprawić do smaku przyprawa uniwersalna i pieprzem. Na gorący tłuszcz nakładać łyżką placuszki i smażyć na złoty kolor z obu stron. Dobrze smakują z sosem czosnkowym lub pomidorowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy