Placuszki owocowe a'la racuchy

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne placuszki owocowe, są badanie proste w wykonaniu. Nadają się do porannej herbaty, nie są zbyt słodkie, idealne na codzień. Dodaj ulubione owoce i zatrać się w smaku. Gwarantuje, gdy raz je wykonasz, będziesz do nich powracała każdorazowo, gdy najdzie Cię ochota na coś słodkiego.

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400ml kefiru
    1-2 łyżki cukru
    0.5 łyżeczki soli
    1 łyżeczka sody
    1 opak cukru waniliowego
    1 łyżka oleju słonecznikowego
    350- 400g mąki pszennej
    400g dowolnych owoców
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy Herbaty Placki

Placuszki owocowe a'la racuchy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sposób przygotowania jest banalnie prosty.
    Weź średniego rozmiaru miskę.
    Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki suche.
    Następnie dodaj do nich kefir i wymieszaj wszystko, tak, aby powstała jednolita masa. Gdy konsystencja, jest zbita i gęsta, dodaj wybrane przez siebie owoce.
    Mogą być dowolne, Twoje ulubione, od owoców leśnych po banany, inwencję pozostawiam Tobie.
    Gdy całość jest już dokładnie wymieszana, placuszki smaż na oleju.
    Po 3 minuty z każdej strony, tak, aby każda ze stron była rumiana.
    Gotowe.
    Usmażone placuszki odsącz w ręcznik papierowy, a gdy ostygną, możesz posypać je do dekoracji

Porady

Efekt końcowy zależy od Ciebie, wybierz swoje ulubione owoce i delektuj się smakiem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować