Placuszki marchewkowe

4.99 (148 ocen)

  • 15 min

Pyszne placuszki, które zaskoczyły mnie samą! Bałam się trochę je zrobić, bo co powie mąż na placki z marchewki…!! Ale dodałam trochę sera żółtego i oboje się nimi zajadaliśmy, aż się uszy trzęsły

  • 15 min

Składniki:

  • ok. 600 g marchewek

    2 jajka

    ok. 3/4 szkl. mąki

    ser żółty (ilość dowolna, ok.10-20 dag)

    ew. posiekana natka pietruszki

    sól
Wystaw ocenę:

4.99 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Placuszki marchewkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew obrać, umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach i przełożyć do miski. Dodać jaja, starty na dużych oczkach ser, doprawić solą i stopniowo dodawać mąkę. Smażyć na patelni z obu stron na złocisty kolor. Można podawać z sosem koperkowym (1 op. jogurtu naturalnego + łyżka posiekanego koperku), jednak nam zdecydowanie ten sos nie pasuje do tego i lepsze są same…
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować