Placuszki kokosowe z sosem jagodowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Idealne do lunchboxa, śniadanie czy podwieczorek. Możemy podawać z każdymi sezonowymi owocami.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki;
    pół szklanki maki kokosowej
    1/4 łyżeczki sody
    szczypta soli morskiej
    pół szklanki niesłodzonego mleka kokosowego
    1/4 szkl. rozpuszczonego oleju kokosowego
    3 jajka
    1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

    sos jagodowy;
    2 szklanki jagód świeżych lub mrożonych
    1 łyżeczka cynamonu
    1/4 szkl. wody
    1/2 łyżeczki stewii

    olej kokosowy do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Mus Musy Naleśniki

Placuszki kokosowe z sosem jagodowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wkładamy mąkę kokosową, sodę i sól. Następnie dodajemy wodę, mleko kokosowe, rozpuszczony olej i roztrzepane jajka i ekstrakt waniliowy. Wszystkie składniki dokładnie miksujemy. Patelnię rozgrzewamy i smarujemy olejem kokosowym. Nalewamy ciasto około 1/4 szklanki na porcję. smażymy z obu stron na rumiano.


    Sos;
    Jagody, cynamon i wodę przekładamy do garnuszka. Gotujemy około 10 minut aż nadmiar wody odparuje a sos nieco zgęstnieje. placuszki podajemy polane ciepłym sosem jagodowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody Mąka kokosowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bezglutenowa Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować