Placuszki kapuściane z sosem z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę poszatkować na nasolić, odstawić, żeby zmiękła i puściła sok. Marchewkę obrać i zetrzeć na drobnym oczku, szpinak rozmrozić, cebulę posiekać. Warzywa wymieszać, dodać mleko, jajka, mąkę, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy.
2.Na średnio rozgrzanym oleju rzepakowym smażyć placuszki.
3.Kurczaka pokroić w kostkę i obsypać czubrycą. Odstawić. Na patelni rozgrzać dwie łyżki oleju rzepakowego z łyżką masła i wrzucić pokrojonego pora, zeszklić i dodać mięso, obsmażyć. pieczarki pokroić w półplasterki i dodać do mięsa. Doprawić, podlać 1/2 szklanki wody. Smażyć 10 minut. Patelnię zestawić z palnika i wlać jogurt naturalny. Wymieszać.
Komentarze