Placuszki kapuściane z kaszą manną

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszne danie bezmięsne, zarówno na obiad jak i kolację.

  • 30 min

Składniki:

  • 850 g białej kapusty
    6 jajek
    6 łyżek bułki tartej
    1 i 1/3 szklanki kaszy manny + 3 szklanki wody
    sól, pieprz, czosnek granulowany

Placuszki kapuściane z kaszą manną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę bardzo drobno szatkujemy i wsypujemy do dużej miski. Wbijamy jajka i wsypujemy bułkę tartą.
  • 2. Kaszę manną gotujemy w podanej ilości wody, gdy zgęstnieje wlewamy do kapusty i dokładnie mieszamy. Całość doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem.
  • 3. Łyżką nakładamy porcje ,,ciasta,, na patelnię i smażymy na rozgrzanym tłuszczu na wolnym ogniu na złoty kolor.
  • 4. Podajemy z keczupem lub ulubionym sosem np. czosnkowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy