Placuszki kapuściane z czarnuszką i siemieniem lnianym

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób

Placuszki kapuściane są jednocześnie lekkie, ale dające błogie poczucie najedzenia, smakowo neutralne (pasują do wszystkiego) , a jednak intensywne. Skomponują się pięknie z sosem pomidorowym, musztar

  • Dla 6 osób

Składniki:

  • pół główki kapusty drobno poszatkowanej
    posiekany pęczek pietruszki
    pół pokrojonej drobno cebuli
    dwa jajka
    4 łyżki mąki kokosowej (lub innej)
    2 łyżki czarnuszki
    2 łyżki siemienia lnianego
    pieprz i sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Placki

Placuszki kapuściane z czarnuszką i siemieniem lnianym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • masa na placuszki 1. Do posiekanej kapusty dodać pietruszkę, cebulę, czarnuszkę i siemię. Wbić jajka, dosypać mąkę i przyprawy. Porządnie wymieszać (polecam mieszkanie ręką). Na patelni rozgrzać tłuszcz (polecam olej rzepakowy albo palmowy). Masę nakładać łyżką, formując kotleciki. Smażyć po kilka minut, aż się dobrze zarumienią – w innym wypadku będą się rozpadać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czarnuszka Kapusta Mąka kokosowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować