Placuszki jarmużowe z parówką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Na weekendowe śniadanie proponuję wytrawne placuszki :)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 parówki
    1/2 pęczka jarmużu
    1 cebula
    1 jajko
    ok. 3/4 szklanki mleka
    ok. 1 szklanki mąki
    1 łyżeczka jarzynki
    1 łyżeczka curry
    1/3 łyżeczki pieprzu
    1 łyżka octu winnego

Placuszki jarmużowe z parówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jarmuż umyć i drobno posiekać. Ja miałam młode liście, więc nie wycinałam nerwów. Parówki obrać z osłonek i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wrzucić do miski, wbić jajko, wlać mleko, dodać przyprawy i wsypać mąkę. Na końcu dodać ocet winny. Dokładnie wymieszać. Masę nakładać na rozgrzany olej i smażyć placuszki z obu stron na złoty kolor. Podawać np. z ketchupem :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy