Placuszki jaglane z szynką i serem

0 (0 ocen)

  • 10 min

Wspaniałe na śniadanie lub kolację :)

  • 10 min

Składniki:

  • Składniki na ok. 8 placuszków:
    70 g kaszy jaglanej
    1 jajko
    2-3 łyżki mąki
    2 łyżki błonnika owsianego
    3 łyżki mleka
    4 plasterki sera żółtego
    4 plasterki szynki
    Sól, pieprz
    Olej do smażenia

Placuszki jaglane z szynką i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gotujemy zgonie z przepisem na opakowaniu. Do ugotowanej i ostudzonej kaszy dodajemy jajko, mleko, mąkę, błonnik oraz przyprawy i miksujemy do połączenia wszystkich składników. Następnie dodajemy ser i szynkę pokrojone w kostkę i mieszamy całość łyżką. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy po jednej łyżce ciasta na rumiano z każdej strony. Bardzo fajnym dodatkiem do takich placuszków jest prażona cebulka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy