Pyszne placuszki jaglane....Ich najważniejszą zaletą jest to, że są bezglutenowe i bardzo zdrowe, także śmiało możemy sobie pozwolić na solidną porcje:-)
Placuszki jaglane z bananem i musem z mango - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kasze jaglaną gotujemy według przepisu na opakowaniu. Następnie do lekko ostygniętej kaszy, dodajemy jajko, mąkę ziemniaczaną, cukier waniliowy oraz cukier brązowy, sok i skórkę z pomarańczy. Wszystko razem miksujemy dokładnie blenderem, do momentu aż masa będzie gładka. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Placuszki delikatnie kładziemy łyżką na patelnie i smażymy z obu stron na rumiany kolor. Najłatwiej placuszki przewracać widelcem.
Usmażone placuszki odkładamy na papierowy ręcznik.
Mango obieramy, kroimy w mniejsze części i miksujemy za pomocą blendera na gładki mus. Podajemy z usmażonymi placuszkami. Smacznego!
Komentarze