Placuszki jaglane

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne i bezglutenowe placuszki z kaszy jaglanej. Zobaczyłam w internecie przepis na naleśniki jaglane i były one inspiracją dla moich placuszków. Polecam

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g kaszy jaglanej
    1 szkl mleka
    2 jajka
    3 łyżki mąki ryżowej
    2 łyżki oleju
    1 łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego
    opcjonalnie jakieś słodzidło

Placuszki jaglane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną gotujemy przez 15 minut w wodzie (1szkl), odstawiamy do wystudzenia. Następnie przekładamy zimną kaszę do kielicha blendera i dodajemy mleko, blendujemy. Następnie dodajemy jajka, olej, proszek do pieczenia i mąkę oraz miksujemy. Smażymy małe placuszki na rozgrzanej patelni.Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy