Placuszki dyniowo - ziemniaczane

0 (0 ocen)

Fajne , chrupkie , podajemy z śmietaną lub dla oszczędnych w kalorie jogurtem i posypujemy cukrem.Tanie , szybkie w zrobieniu , polecam .

Składniki:

  • kawałek dyni hokkaido
    4 ziemniaki
    jajko
    1 łyżka mąki
    cukier \
    śmietana
    sól

Placuszki dyniowo - ziemniaczane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię obieramy z skórki , usuwamy pestki. Ścieramy na tarce duże oczka. Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce. Mieszamy . Dodajemy jajko i łyżkę mąki. Solimy do smaku.
  • 2. Smażymy małe placuszki na rozgrzanym oleju. Odsączamy na ręczniku papierowym. Ozdabiamy śmietaną i posypujemy cukrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy