Placuszki cukiniowe z ogórkiem konserwowym i koperkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Smaczne sezonowe danie

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 średnie młode cukinie
    4 małe ogórki konserwowe
    Pół pęczka koperku
    3 pióra szczypiorku
    3 jajka
    Pół szklanki mąki
    Sól
    Oliwa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placuszki cukiniowe z ogórkiem konserwowym i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ogórki ścieramy na tarce o dużych oczkach razem ze skórką. Mieszamy w misce, odsączamy sok, dodajemy jajka, mąkę, posiekany koperek i szczypiorek. Doprawiamy solą . Masę nabieramy łyżką. Placuszki smażymy na rumiano na rozgrzanej oliwie. Podajemy z sosem czosnkowym lub keczupem.

Porady

Do placuszków możemy dodać również pokrojoną w kostkę wędlinę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować