Placuszki cebulowe

0 (0 ocen)

  • 20 min

Szybkie, chrupiące placuszki z nadzieniem cebulowym. Idealne do chrupania na drugie śniadanie lub podwieczorek.

  • 20 min

Składniki:

  • Placuszki cebulowe
    Składniki:
    2 cebule
    Słodka papryka mielona
    Ciasto:
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    2 łyżki mleka
    4 łyżki mąki
    1 jajko
    Sól, pieprz do smaku
    Olej do smażenia

Placuszki cebulowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: cebulę obrać, pokroić w krążki, oprószyć solą i papryką w dwóch stron.
    Składniki na ciasto wymieszać. Ma mieć konsystencję gęstej śmietany.
    Olej rozgrzać, po 2-3 krążki cebuli moczyć w cieście i łyżką nakładać na rozgrzany olej. Smażyć na złoty kolor z dwóch stron. Nadmiar tłuszczu z placuszków osączyć na papierowym ręczniku. Spożywać bezpośrednio po usmażeniu. Do placuszków idealnie pasuje gorący czerwony barszczyk.

Porady

1.Placuszki można skropić ketchupem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy