Placuszki z budyniem z jabłuszkami są pyszne, delikatne, aromatyczne, z chrupiącą skórką, polane musem truskawkowym to raj smakowy na podniebieniu............SMACZNEGO!!!
Placuszki budyniowo-jabłkowe z musem truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę przesianą , mleko, budyń, cukier, sól, aromat arakowy, wodę gazowaną rózgą dobrze wymieszać na gładkie ciasto, powinno być nie za gęste dość lejące.
2.Obrane jabłka zetrzeć na tarce "plasterki" do ogórków.
3.Dodać do ciasta i dokładnie wymieszać, odstawić na 30 minut.
4.Na gorącym oleju rzepakowym smażyć placuszki na złocisty kolor z każdej strony, odkładać na ręcznik papierowy.
5.Umyte truskawki z cukrem pudrem, śmietaną zmiksować blenderem, podawać do placuszków, posypać pudrem cukrem i polać musem przed jedzeniem na talerzyku.
Komentarze