Placuszki budyniowo-jabłkowe z musem truskawkowym

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Placuszki z budyniem z jabłuszkami są pyszne, delikatne, aromatyczne, z chrupiącą skórką, polane musem truskawkowym to raj smakowy na podniebieniu............SMACZNEGO!!!

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mąka tortowa 3 szklanki, jajka 2 sztuki "L", aromat arakowy 1 kropla, cukier 2 łyżki, sól 1 szczypta, mleko 1 litr +-, woda gazowana 1 szklanka, budyń śmietankowy 1 opakowanie, olej rzepakowy - ile potrzeba, jabłka 2 sztuki duże, truskawki 50 dag, cukier puder 2 łyżki, śmietana 12% 330 gram, cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Mus Musy Placki

Placuszki budyniowo-jabłkowe z musem truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Placuszki budyniowo-jabłkowe z musem truskawkowym 1. Mąkę przesianą , mleko, budyń, cukier, sól, aromat arakowy, wodę gazowaną rózgą dobrze wymieszać na gładkie ciasto, powinno być nie za gęste dość lejące.
  • Placuszki budyniowo-jabłkowe z musem truskawkowym 2. Obrane jabłka zetrzeć na tarce "plasterki" do ogórków.
  • Placuszki budyniowo-jabłkowe z musem truskawkowym 3. Dodać do ciasta i dokładnie wymieszać, odstawić na 30 minut.
  • Placuszki budyniowo-jabłkowe z musem truskawkowym 4. Na gorącym oleju rzepakowym smażyć placuszki na złocisty kolor z każdej strony, odkładać na ręcznik papierowy.
  • Placuszki budyniowo-jabłkowe z musem truskawkowym 5. Umyte truskawki z cukrem pudrem, śmietaną zmiksować blenderem, podawać do placuszków, posypać pudrem cukrem i polać musem przed jedzeniem na talerzyku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować