Placuszki budyniowe z dżemem truskawkowym.

4.49 (158 ocen)

  • 35 min

Sa przepyszne i sycące.Polecam na deser a takze na przekąske.Podobne do nalesników ale bardziej waniliowe z lekką nuta truskawek..:)Mniamm..

  • 35 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    4 ŁYŻECZKI CUKRU ,
    2 OPAKOWANIA BUDYNIU WANILIOWEGO,
    2 SZKLANKI MLEKA,
    SZCZYPTA CUKRU WANILIOWEGO ALBO KILKA KROPEL AROMATU WANILIOWEGO,
    1 JAJKO,
    MAKa( OKOŁO 4-5 ŁYZEK
    )2 ŁYZKI OLEJU ,
    DZEM TRUSKAWKOWY.
Wystaw ocenę:

4.49 (158 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Placuszki budyniowe z dżemem truskawkowym. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko wbijam do miski i roztrzepuje, nastepnie wsypuję cukier i mieszam az sie rozpuści.Wlewam mleko i wsypyję 2 budynie.Dokładnie mieszam .Na koniec dodaje łyzeczkę oleju , cukier waniliowy oraz mąkę.Mąki dodaje tyle by uzyskac konsystencję gęstetgo ciasta nalesnikowego.

    Na patelni rozgrzewam reszte oleju.Nakładam łyzką ciasto , formując placki.Smaże z obu stron na rumiany kolor. Gotowe placki dekoruję dzemem truskawkowym. Smacznego!!!

Porady

zamiast dzemu polecam tez blacki z cukrem pudrem. czas przyg: 35 minut ilosc porcji-4 cena

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować