Wspaniałe placuszki na deser, śniadanie lub drugie śniadanie. Idealnie sprawdzą się w podróży czy na pikniku. Małe co nieco, a raduje nasze podniebienia i brzuszki ;)
30 min
Więcej niż 10 osób
Łatwy
Składniki:
Składniki na 12-14 placuszków:
1/2 szkl gęstego soku marchewkowego
3/4 szkl mąki
1 budyń bez cukru 40 gr
2 łyżki cukru
1 jajko
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
100 gr borówek
cukier puder
Placuszki budyniowe na soku marchwiowym z borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Wszystkie składniki oprócz borówek i cukru pudru mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji (możemy trzepaczką) na koniec dodajemy borówki, mieszamy i smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu do zrumienienia z obu stron.
Gotowe posypujemy cukrem pudrem, a gdy ostygną, przekładamy do pojemniczka i zabieramy ze sobą w drogę ;)
Komentarze