Placuszki Budyniowe Na Soku Marchwiowym Z Borówkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Wspaniałe placuszki na deser, śniadanie lub drugie śniadanie. Idealnie sprawdzą się w podróży czy na pikniku. Małe co nieco, a raduje nasze podniebienia i brzuszki ;)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na 12-14 placuszków:

    1/2 szkl gęstego soku marchewkowego
    3/4 szkl mąki
    1 budyń bez cukru 40 gr
    2 łyżki cukru
    1 jajko
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1/2 łyżeczki sody
    100 gr borówek
    cukier puder
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placuszki budyniowe na soku marchwiowym z borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Wszystkie składniki oprócz borówek i cukru pudru mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji (możemy trzepaczką) na koniec dodajemy borówki, mieszamy i smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu do zrumienienia z obu stron.
    Gotowe posypujemy cukrem pudrem, a gdy ostygną, przekładamy do pojemniczka i zabieramy ze sobą w drogę ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować