Placuszki bananowo-kokosowe z mąką lnianą

4.5 (163 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Jeśli szukacie pomysłu na smaczne placuszki, które nie zawierają cukru, jajek, ani mleka i sprawdzą się w przypadku osób będących na diecie bezglutenowej - to świetnie trafiliście! Te naprawdę smakują rewelacyjnie, idealnie się smażą, są mięciutkie i cudownie pachną!

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • (około 9 sztuk)
    1,5 banana (*)
    6 łyżek mleka kokosowego
    3 łyżki wiórek kokosowych (płaskie)
    3 łyżki mąki lnianej (płaskie)
    2 łyżki mąki kukurydzianej (płaskie)
    Dodatkowo:
    olej kokosowy do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placuszki bananowo-kokosowe z mąką lnianą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki umieścić w misce i zblendować na jednolitą masę.
    Następnie na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju kokosowego i za pomocą łyżki - wykładać nieduże porcje ciasta, które w razie potrzeby można odrobinę spłaszczać.
    (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.)
    Placuszki smażyć z obu stron na złoty kolor.
    Podawać bezpośrednio po przygotowaniu z ulubionymi dodatkami.
    (Na zimno również świetnie smakują.)

Porady

(*) Najlepiej, aby banany były bardziej dojrzałe, dzięki czemu nadadzą placuszkom słodkiego smaku i tym samym dosładzanie ciasta będzie zbędne. U mnie placuszki zawsze wychodzą dość słodkie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować