Placuszki bananowo- jabłeczne

5 (186 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

bardzo smaczne zwłaszcza z sosem wiśniowym

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki
    0,5 szklanki mleka
    0,5 szklanki mineralnej wody gazowanej
    16 gram cukru waniliowego
    Szczypta soli
    1 jajko
    0,5 łyżeczki proszku do pieczenia, można pominąć
    1 jabłko
    1 banan
    SOS WISNIOWY
    2 łyżki Mascarpone
    3 łyżki drylowanych wisni ze słoika osączonych z soku
Wystaw ocenę:

5 (186 ocen)

Zobacz również:

Desery

Placuszki bananowo- jabłeczne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mascarpone i wisienki zmiksować podręcznym blenderem.
    W misce roztrzepać mąkę z wodą, mlekiem, solą, wanilią, proszkiem do pieczenia i jajkiem na jednolitą masę. Dodać obrane jabłko starte na grubych oczkach tarki oraz banan pokrojony w kostkę. Smażyć placuszki i podać z sosem.

Porady

Zamiast wiśni mogą być brzoskwinie z puszki

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Dla dzieci Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować