Placuszki bananowe, bez glutenu, bez cukru i bez jajek

4.51 (186 ocen)

  • 20 min

Idealne śniadanie dla alergików i dbających o swoje zdrowie

  • 20 min

Składniki:

  • na 6 placuszków

    1 średni banan
    100 gam twarogu półtłusty
    4 łyżki mąki bezglutenowej u mnie ryżowa
    1 łyżka maku
    1 łyżka startych migdałów
    ok. 100 ml maślanki
    olej rzepakowy do smażenia
Wystaw ocenę:

4.51 (186 ocen)

Zobacz również:

Desery Placki

Placuszki bananowe, bez glutenu, bez cukru i bez jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Banan oraz twaróg rozgniatamy widelcem, dodajemy mąkę, migdały, mak, wlewamy maślankę... Jeżeli ciasto będzie za rzadkie to dodajemy więcej maki jeśli za gęste wlewamy odrobinę więcej maślanki. na rozgrzaną patelnie wlewamy olej i smażymy placuszki..

    Placuszki podałam z melonem, jogurtem greckim oraz konfiturą truskawkową...
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować