Placuszki bananowe

5 (168 ocen)

Pyszne, delikatne i pachnące bananami placuszki mogą być ciekawą propozycją na drugie danie obiadowe.

Składniki:

  • 600g kefiru
    3 duże banany
    cukier waniliowy
    3-4 łyżki cukru
    2 jajka
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1,5 szkl mąki
    1 łyżka soku z cytryny

    olej do smażenia
    cukier puder
Wystaw ocenę:

5 (168 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy Placki Jajko

Placuszki bananowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Banany obrać, pokroić w plastry i z resztą składników dokładnie zmiksować w blenderze na gładką masę. Odstawić na pół godziny. Na oleju smażyć niewielkie placuszki, odsączyć nadmiar tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać posypane cukrem pudrem, z bitą śmietaną i sezonowymi owocami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Jajka Kefir Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować