Placuszki bananowe na jajkach

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Idealne na zdrowe śniadanie lub dla dzieci na przekąskę

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 banany
    - 2 jajka kurze
    - 4 łyżki mąki
    - pół łyżeczki proszku do pieczenia
    - pół łyżeczki cynamonu
    - olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki Przekąski

Placuszki bananowe na jajkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Placuszki bananowe 1. Banany kroimy w plasterki a następnie je rozgniatamy widelcem lub miksujemy. Do tego dodajemy pozostałe składniki i mieszamy na gładką , dość gęstą masę. Jeśli jest za gęsta warto dodac odrobinę mleka. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy placuszki na złoty kolor z każdej strony. Podajemy z bananami, orzechami, miodem, rodzynkami - co kto ma i co lubi. U mnie orzechy i banan.

Porady

Jeśli ciasto jest za gęste warto dodać odrobinę mleka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować