Placki ziemniaczanez burakiem, wędzonym łososiem, serem kozim i orzeszkami pinii

0 (0 ocen)

  • 55 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Dzieci były zachwycone dlatego zachęcam do wykorzystania tego przepisu .

  • 55 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 7 Ziemniaków
    3 średnie buraki
    1 jajko
    1 Cebula szalotka
    30 g masła
    80 g Sera koziego
    100 g Wędzonego łososia
    Olej z pestek winogron
    Świeżo zmielony czarny pieprz
    Sól ziołowa
    Pęczek natki pietruszki
    Gałązki świeżego tymianku
    Listki świeżej kolendry
    Orzeszki pinii – mała garść
    Szczypiorek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Placki ziemniaczanez burakiem, wędzonym łososiem, serem kozim i orzeszkami pinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki i cebulkę ucieramy po czym dodajemy masło, jajko, świeżo zmielony czarny pieprz oraz poszatkowane zioła. Wszystko mieszamy i odstawiamy na 15 minut. Sok z ziemniaków odlewamy. Na patelni prażymy orzeszki pinii.
    Buraki myjemy, osuszamy i zawijamy w folię aluminiową. Pieczemy w piekarniku przez około godzinę. Upieczone buraki kroimy na plasterki.
    Foremki na babeczki nacieramy olejem z pestek winogron i wkładamy po łyżce masy z ziemniaków i pozostałych składników. Pieczemy w 200 stopniach przez 20 minut po czym wyciągamy z piekarnika, solimy oraz układamy kolejno plasterek buraka, kawałek łososia i sera koziego. Wierzch posypujemy uprażonymi orzeszkami pinii i szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Ziemniaki Orzechy piniowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wędzenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować