Placki ziemniaczane ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Wegetariańskie danie dla wszystkich dbających o linię.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 duży ziemniak
    150 g mrożonego szpinaku
    1/2 cebuli
    2 ząbki czosnku
    3-3 łyżki kukurydzy konserwowej
    90 g sera feta
    2 jajka
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    sól
    pieprz
    szczypta ostrej papryki
    olej do pieczenia

Placki ziemniaczane ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniak obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ser, cebulę i czosnek pokroić na małe kosteczki. Rozmrozić szpinak. Wszystkie składniki wymieszać w misce. Doprawić według uznania.
    Na rozgrzaną patelnię kłaść łyżką powstałą masę

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy