Placki ziemniaczane ze szpinakiem

4.5 (154 ocen)

Moja wersja placków trochę wzbogacona

Składniki:

  • 1kg ziemniaków
    2 cebule
    3 ząbki czosnku
    3 garście świeżego szpinaku
    1 jajko
    ok. 4-5 łyżek mąki pszennej
    sól
    chilli w płatkach
    przyprawa azjatycka

    olej (do smażenia)
    śmietana 18%
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Placki Placki ziemniaczane

Placki ziemniaczane ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • masa na placki 1. Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce. Do ziemniaków ścieramy cebulę i czosnek. Wszystko mieszamy i dodajemy pokrojony szpinak. Wbijamy jajko i doprawiamy solą, chilli i przyprawą azjatycką, mieszamy.
  • masa na placki 2. Dodajemy mąkę, mieszamy i odstawiamy na ok. 15 minut.
  • smażenie 3. Na rozgrzanym oleju smażymy placki na rumiano z dwóch stron.
  • smażenie 4. Po usmażeniu wykładamy na ręcznik papierowy.

    Podajemy z kleksem śmietany i natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować