Placki ziemniaczane ze śledziem

4.51 (162 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczne, chrupiące placki, pachnące rybą, a właściwie śledziem.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 25 dag. filetów śledziowych
    25 dag. obranych ziemniaków
    1 cebula
    1 jajko
    2 łyżki mąki pszennej
    2 łyżki siekanego szczypiorku
    1 łyżka przyprawy: suszone pomidory z czosnkiem
    szczypta pieprzu
    Dodatkowo:
    tłuszcz do smażenia
    papierowy ręcznik do osączania
    siekany szczypiorek do posypania
    kiszone ogórki wedle uznania
Wystaw ocenę:

4.51 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Placki

Placki ziemniaczane ze śledziem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Śledzie moczę w wodzie 2 godziny, odsączam, drobno kroję. Ziemniaki trę na tarce o dużych oczkach. Cebulę obieram i kroję w kostkę. Do ziemniaków dodaję śledzie, cebule, szczypiorek, suszone pomidory, mąkę, jajko, pieprz, mieszam. Z ciasta smażę placki na rumiano, osączam je na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podaję posypane szczypiorkiem , z ogórkiem kiszonym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować