Placki ziemniaczane z żółtym serem, pestkami słonecznika i dyni

0 (0 ocen)

Pyszna alternatywa dla tradycyjnych placków ziemniaczanych

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków

    1 cebula

    2 ząbki czosnku

    1 jajko

    3 łyżki mąki

    100 g startego żółtego sera

    1 łyżka pestek słonecznika

    1 łyżka pestek dyni

    sól , pieprz

    olej do smażenia

Placki ziemniaczane z żółtym serem, pestkami słonecznika i dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać , umyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach .

    Dodać startą na drobnych oczkach cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek .

    Dodać jajko , mąkę , żółty ser i pestki , doprawić solą i pieprzem , wymieszać .

    Z gotowego ciasta upiec dwustronnie placki na rozgrzanym oleju .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy