Placki ziemniaczane z pstragiem łososiowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Chrupkie wytrawne placki z ziemniaków.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg ziemniaków
    2 jajka
    Cebula
    2 kopiaste łyżki mąki pszennej
    Szczypta soli
    Pieprz
    150g jogurtu naturalnego gęstego
    100 g pstrąga łososiowego wędzonego w plastrach
    Olej do smażenia

Placki ziemniaczane z pstragiem łososiowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, następnie zetrzeć do nich średniej wielkości cebulę. Następnie dodać jajka, sól i pieprz oraz mąkę. Wymieszać łyżką.
    Patelnie rozgrzać, wlać oleju ok 3 łyżki na każde smażenie i piec aby sie zrumienily. Na każdy placek dać łyżkę jogurtu naturalnego i ułożyć kawałek ryby. Można ustąpić koprem. Smacznego.

Porady

Aby placki były chrupkie najlepiej wybrać ciężką patelnie albo o porowatej strukturze.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy