Placki ziemniaczane z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Chciałabym podzielić się z Wami przepisem na packi ziemniaczane z pieczarkami, które są smaczne i chrupiące.
Moi bliscy bardzo je uwielbiają.
Można je schrupać bez dodatków lub w towarzystwie śmietany.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ziemniaków 1 kg,
    pieczarki 200 g,
    jajka 2,
    cebula 1 szt,
    ząbki czosnku 2 szt,
    mąka pszenna 4 - 5 łyżki,
    majeranek 1 łyżeczka,
    sól do smaku,
    świeżo mielony pieprz do smaku,
    opcjonalnie ;
    przyprawa w płynie do smaku,

    Dodatkowo;
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki Jajko

Placki ziemniaczane z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • placki ziemniaczane z pieczarkami 1. Ziemniaki obieramy, płuczemy, następnie ścieramy większą część na drobnych oczkach tarki, a mniejszą na dużych oczkach tarki. Do startych ziemniaków ścieramy na drobnych oczkach tarki obraną cebulę i czosnek, oraz obrane starte na tarce o dużych oczkach pieczarki. Dodajemy przyprawy, jajko i mąkę pszenną. Wszystko razem dokładnie mieszamy.
    Na patelni rozgrzewamy olej.
    Placki smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
    Usmażone placki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

    Podajemy na ciepło lub na zimno z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować