Placki ziemniaczane z młodych ziemniaków

5 (1 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Lubicie placki ziemniaczane ? mam dla was dziś niespotykane nigdzie ponieważ są moje, zapraszam do zapoznania się z przepisem

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 sporych ziemniaków 850 g przed obraniem,
    2 średnie cebule,
    3 jajka rozmiar M,
    0,5 łyżeczki pieprzu czarnego świeżo zmielonego,
    2 sery BURATTA 280 g bez zalewy 125 g,
    1 płaska łyżka soli drobnej,
    4 łyżki z górką mąki pszennej,
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Placki ziemniaczane

Placki ziemniaczane z młodych ziemniaków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • placki 1. Ziemniaki zetrzeć na tarce do ziemniaków, odlać nadmiar wody z ziemniaków, dodać resztę składników, z sera typu mozzarella odlać zalewę przed dodaniem go do masy i całość wymieszać do połączenia się wszystkiego w jedną całość
  • placki 2. Na patelnię wlać olej rozgrzać go a następnie wlewać małą chochelkę ciasta ziemniaczanego i smażyć placki na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor
  • placki 3. Usmażone placki nie wchłaniają dużo tłuszczu, podawać kto z czym lubi my jednak najbardziej od zawsze lubimy z kwaśną śmietaną i cukrem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mozzarella

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować