Placki ziemniaczane z koperkiem

4.83 (6 ocen)

  • 1 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wegetariańskie danie z młodych ziemniaków.

  • 1 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Młode ziemniaki 600 g
    Jajka M 2 sztuki
    Mąka pszenna 2 łyżki
    Mąka ziemniaczana 1 łyżka
    sól himalajska płaska łyżeczka lub do smaku
    koperek suszony 1 łyżka

    Olej rzepakowy 100-150 ml
Wystaw ocenę:

4.83 (6 ocen)

Zobacz również:

Placki ziemniaczane

Placki ziemniaczane z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać, umyć, zetrzeć na tarce. Można też użyć robota kuchennego. Dodać jajka i sól, wymieszać. Wsypać mąkę pszenna oraz ziemniaczaną, koperek, wymieszać.

    Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. W trakcie smażenia dolewać olej, a placuszki w odpowiednim momencie przewracać na drugą stronę.

    Po usmażeniu posypać tartym parmezanem.

Porady

Placki ziemniaczane są najlepsze gorące. Można je podać również z sosem pieczarkowym i ogórkiem kiszonym. Będzie to wyśmienity, tani obiad.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młode ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować