REKLAMA

Placki ziemniaczane z koperkiem

wyświetlono: 94 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Wegetariańskie danie z młodych ziemniaków.

opublikowany: 22.03.2022
Udostępnij Pinterest
  • dla 4 osób
  • 1 godz.
  • Łatwy

Składniki:

  • Młode ziemniaki 600 g
    Jajka M 2 sztuki
    Mąka pszenna 2 łyżki
    Mąka ziemniaczana 1 łyżka
    sól himalajska płaska łyżeczka lub do smaku
    koperek suszony 1 łyżka

    Olej rzepakowy 100-150 ml
Ocena:

(średnia 4.83 z 6 głosów)

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Jak zrobić Placki ziemniaczane z koperkiem?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać, umyć, zetrzeć na tarce. Można też użyć robota kuchennego. Dodać jajka i sól, wymieszać. Wsypać mąkę pszenna oraz ziemniaczaną, koperek, wymieszać.

    Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. W trakcie smażenia dolewać olej, a placuszki w odpowiednim momencie przewracać na drugą stronę.

    Po usmażeniu posypać tartym parmezanem.

Porady

Placki ziemniaczane są najlepsze gorące. Można je podać również z sosem pieczarkowym i ogórkiem kiszonym. Będzie to wyśmienity, tani obiad.

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: anka1988 anka1988

Tradycyjne placki ziemniaczane

Idealne na piątkowy obiad, podane z gulaszem spakują równie smacznie.

kategoria: Placki placki ziemniaczane opublikowany: 04.01.2015 | wyświetlono: 81833 Książki kucharskie: 4 | Polecenia: 1

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE