REKLAMA
Wegetariańskie danie z młodych ziemniaków.
(średnia 4.83 z 6 głosów)
Porady
Placki ziemniaczane są najlepsze gorące. Można je podać również z sosem pieczarkowym i ogórkiem kiszonym. Będzie to wyśmienity, tani obiad.
Pyszne i chrupiące placki ziemniaczane o intensywnym aromacie świeżego koperku. Idealne z dodatkiem kwaśnej śmietany.
Wiele osób nawet nie chce słyszeć o plackach ziemniaczanych na słodko, a ja sobie nie wyobrażam aby było inaczej. A jak są z młodych ziemniaków to już koniecznie z cukrem i kleksem gęstej śmietany.
Idealne na piątkowy obiad, podane z gulaszem spakują równie smacznie.
Placki są pyszne, jeśli dysponujemy robotem, w którym możemy zetrzeć ziemniaki będą bardzo szybkie w przygotowaniu.
Placki ziemniaczane sprawdzą się świetnie jako drugie danie, podane z sosami i surówką. Zachwycą każdego.
Placki ziemniaczane to prosty i szybki, ale jaki pyszny pomysł na obiad. Uwielbiam je, ponieważ przypominają mi najmilsze smaki dzieciństwa. Najbardziej lubię te złociste i chrupiące na zewnątrz oraz delikatne w środku. Ich smak świetnie dopieszcza świeży koper oraz kwaśna śmietana.
Komentarze