REKLAMA
Lubicie placki ziemniaczane? Ja bardzo. Dziś mam przepis na placki w nowej odsłonie. Są one z kiszoną kapustą i serem korycińskim. Niby zwykłe, a jednak inne. Inny i ciekawy smak. Możecie po podać same lub z surówką czy też gulaszem. Pełna dowolność, a i tak będzie smacznie.
ewa zychewicz
(średnia 0 z 0 głosów)
Placki ziemniaczane z kiszoną kapustą są równie smaczne jak upieczone bez kapusty. Są wyjątkowo smaczne, chrupiące o posmaku kiszonej kapusty. Jak dla mnie pyszne.
Placki ziemniaczane każdy zna. Polecam je trochę urozmaicić dodając kiszonej kapusty. Wyjdą nam wyjątkowo smaczne, chrupią placki i posmaku kiszonej kapusty. Najlepiej smakują w kleksem kwaśniej śmietany. Ja podaję je też z duszonym mięsem i surówką.
Placki ziemniaczane to danie, które na pewno większość uwielbia. Podobnie jak racuchy, czy naleśniki kojarzą mi się z dzieciństwem:). Podany powyżej przepis jest na prawdę godny polecenia!!! Dodana kapusta sprawia, że mają bardziej wyrazisty smak, który idealnie pasuje do podanego twarożku!
Placki z gotowanych ziemniaków i duszonej kiszonej kapusty. Danie zbliżone sposobem przygotowania do popularnych pancakes. Świetna propozycja na bezmięsny obiad lub kolację.
Propozycja urozmaicenia podania tradycyjnych placków ziemniaczanych
Dziś jest taki upał że nie ma czym oddychać mimo to postanowiłam upiec placków, fakt że do puki ich nie usmażyłam miałam włączony wiatrak inaczej chyba bym nie podołała, topiłam się we własnym pocie. Zaraz po smażeniu od razu wskoczyłam pod prysznic innego rozwiązania nie widziałam, choć jest pochmurnie to jest tak bardzo parno że aż oddechu brakuje a jeszcze te przeklęte maseczki trzeba nosić w sklepach masakra.
Komentarze