REKLAMA

Placki ziemniaczane z kiszoną kapustą i serem korycińskim

wyświetlono: 41 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Lubicie placki ziemniaczane? Ja bardzo. Dziś mam przepis na placki w nowej odsłonie. Są one z kiszoną kapustą i serem korycińskim. Niby zwykłe, a jednak inne. Inny i ciekawy smak. Możecie po podać same lub z surówką czy też gulaszem. Pełna dowolność, a i tak będzie smacznie.

opublikowany: 07.02.2022
Udostępnij Pinterest
  • dla 4 osób
  • 15 min

Składniki:

  • 1kg ziemniaków
    1 solidna garść kiszonej kapusty
    250 g sera wiosennego korycińskiego
    2 cebule
    2 ząbki czosnku
    1 pęczek natki pietruszki
    2 jajka
    3 łyżki mąki
    3 łyżki kaszy manny
    sól i pieprz do smaku
    olej do smażenia
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Posiłek:

Jak zrobić Placki ziemniaczane z kiszoną kapustą i serem korycińskim?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki, cebulę i czosnek zetrzeć na tarce do ziemniaków, a ser na drobnych oczkach. Odciśniętą kapustę pokroić i dodać do startych składników. Dodać pozostałe i wymieszać masę.
    Placki smażyć na rumiano z obu stron na oleju. Usmażone odsączyć na ręczniku papierowym.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: teresa-kr teresa-kr

Placki ziemniaczane z kapustą kiszoną

Propozycja urozmaicenia podania tradycyjnych placków ziemniaczanych

kategoria: kapusta kiszona Placki placki ziemniaczane opublikowany: 26.02.2013 | wyświetlono: 1155 Książki kucharskie: 6 | Polecenia: 1

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE